What the PUCK?! : Charlie, Charlie és a Slender-gyilkosságok


Sziasztok!
Hisztek a démonokban? Na és a szellemekben?
A neten számos jó dolog mellet, talán a sötétebb árnyoldallal is szembetalálhatjuk magunkat, ahol aztán arról szerzünk tudomást, hogy valami nagyon nem jó úton halad.
Mekkora jelentősége lehet annak, hogy valaki kitalál valamit, amiből aztán valódi urban legend, azaz városi legenda lesz. Majd...szép lassan, az emberek kis csoportja a félelemtől vezérelve el kezd hinni benne, görcsösen.
Ezért jött létre a What the Puck?! rovat, hogy mindenki lássa azt, mennyi minden mocskot és szennyt indíthat el egy ártalmatlan kis "tréfa".






Ki is ne ismerné a már-már klasszikus legendává vállt, magas, arctalan, öltönyös alakot csápokkal, aki arra tette fel életét, hogy gyerekekre vadásszon az erdőben és annak közelébe,hogy aztán az őrületbe kergetve őket, bizarr dolgokra kényszerítse áldozatait.
Micsoda véletlen, hogy ez épp kapóra jött egyes embereknek ahhoz, hogy Eric Knudsen akkor még jól sikerült kitalációját legendává emeljék. Persze, ebben a legtöbb ember meglátta a hasznot, és a pénzt, így Slender már meg is elevenedett az internet purgatóriumában. 

Ez mind odáig fajult, hogy két tizenkét éves kislány ezek hatására szörnyű dolgokat kezdtek elsőként közös erővel gondolatban, majd azt kivetítve elhatározásra jutottak, miszerint: Slender man azt parancsolta nekik, hogy késeljék meg wisconzini osztálytársukat. Azonban, ha megtagadják ezt, a rém legyilkolja mindkettejük családját. 



Minden kislánynak szüksége van egy képzeletbeli barátra, na de épp Slenderre?!
Elég para, még csak belegondolni is a vallomásaikból, hogy ők napi szinten kommunikáltak vele. 
Na, de mi is történt pontosan? 

Szép is amikor egy embernek születésnapja van, főleg, ha azt barátaival tarthatja. 

Az alig tizenkettő évén túllendülő Morgan, május 31.-én  úgy döntött, hogy szeretne egy pizsamapartit, a születésnapi bulija után. Amire természetesen, Anissával közös osztálytársukat is elhívták Payton Lautner személyében. A lány akkor még semmit sem sejtett, csak akkor kezdett "furcsává" válni a helyzet, mikor a két lány a közeli erdőbe csalta, az ártatlan Paytont.
Az erdő mélyén kezdetét vette a tizennégyes év talán egyik legdurvább ehhez köthető esete. 

Anissa a táskájában eldugott konyhakésért nyúlt majd átadta Morgannek,aki tizenkilencszer szúrta meg Paytont. 



Többek között átszúrta a máját, hasnyálmirigyét és a gyomrát, ami súlyos vérveszteséggel fenyegette a fájdalomtól üvöltő kislány életét.

Ezek után teljesen magára hagyták Paytont az erődbe, ugyanis meg voltak győződve arról, hogy nem éli túl. Nyugodt léptekkel indultak neki mindezek után megkeresni, Slender kastélyát, amely majd elhozza számukra a megérdemelt elismerést. 
Eközben, az erődben félélettelen állapotban, Payton indult neki, hajtotta őt az élni akarás. Szerencséjére, és kitartásának köszönhetően a közeli útra érve egy ott járó biciklis mentette meg az életét. Így, stabil állapotba került a helyi kórházban. 
Morgan és Ainssa négy órával az eset után már a rendőrséggel találta szembe magát, a két teljes káprázatban levő lány a közeli autóúton sétált. Morgan csurom véres ruhákban, míg Anissa táskájában megtalálták a konyhakést is.

A két lány a kihallgatáson sem mutatott nagyobb komolyságot, Anissa teljesen elbűvölve számolt be a gyilkosságról, és úgy fogta fel, mintha csak játék lett volna az egész. 

Morgan azonban kicsit komolyabban megbánást tanúsított, elmondása szerint egyik fele meg akarta ölni osztálytársukat, a másik tartózkodott tőle és bánja, amit tett. 




Bizony hogy. Több mint, öt hónapig tervezte a két lány, ezt a szörnyűséget. 
A rendőrök, mikor átkutatták Morgan Geyser szobáját, elég sok furcsa és bizarr dologra akadtak. 

Megcsonkított Barbie gyűjtemény, egy lista arról, hogy mi szükségeltetik a gyilkossághoz, mindezt úgy, mintha csak egy egyszerű lista lenne. 

Groteszk rajzok egy naplóba, feliratok és természetesen az ismert Slender-jelkép firkája, minden tárgyon. 
Jelenleg, Morgant skizofréniával diagnosztizálták a tárgyalása ahol végre eldőlhet, hogy milyen mértékben kap büntetést idén szeptemberben sor kerül. Addig pedig a fiatalkorúak börtönében él. Még Anissát skizotíp személyiségzavarára* való tekintettel októberre halasztották a tárgyalást. 
Ha bűnösek kiáltja ki őket a bíróság nagy valószínűséggel hatvanöt évnyi fogház vár rájuk. 
_________________________________________
*Mi is az a skizotíp személyiségzavar? 
Hűvös, igen nehezen megközelíthető. Viselkedése különc, nemegyszer bizarr, bizalmatlan, gyanakvó. Gondolkodása furcsa, ködös, sejtelmes, mágikus, misztikus elemekkel (telepátia, szellemek) tarkított, beszéde bizonytalan, többféleképpen értelmezhető, homályos megfogalmazásokkal teli. Öltözködése szokatlan, extravagáns, környezetébe nem illő, egész személye valamiféle megfoghatatlan elvontságot tükröz.



Elmondásuk szerint,a most két tizenöt éves lány csak be akarta bizonyítani Slendernek, hogy hűek hozzá és a kastélyában szándékoztak élni. 




Ha nem lenne elegendő a Sleder-ügy, elhoztam számtokra egy kiújult őrületet, ami kis hazánkba hála istennek még nem startolt el annyira, mint a Kék Bálna, így talán valamennyire kikerülhető.
Charlieról azt tartják, hogy egy mexikói démon, akit ha megidézel válaszol az „igen” vagy „nemmel” eldöntendő kérdéseidre.
Van ebben elegendő veszély is, mivel a portálon, amit megidézel átszökhetnek a szellemek, sőt Charlie is tud ám agresszív lenni, ha nem tiszteled. Végtére is démon gyerekek, tuti van már ezer meg egy éves, kijár neki a tisztelet!
Valójában több kivetnivalót is találok ebben, főleg, hogy:
Gyerekek, Charlie és mexikói, hát rendben.
Charlie Esteban Carballal.

Lényeg a lényeg, hogy elég nagy őrületet keltett a dolog, mikor elkezdődött, még talán 2-3 évvel ezelőtt. Mindössze annyi teendőd van, hogy egy füzetbe egy keresztet rajzolsz, úgy, hogy tökéletesen négy részre oszd a lapot. Az üresen maradt „mezőkbe”, az „Igen” és a „Nem” szót felváltva írod egymás mellé, majd a kereszted mentén két ceruzát fektetsz, hogy tökéletesen elméretezett ouija táblád legyen.
Aztán jöhet a megszokott mondóka, csak mindig más köntösbe:




Az egész internet, főképp a videomegosztó portálok ettől zsongtak, szent igaz, hogy a szellemidézés egy elég veszélyes dolog, ezt a Vatikán több embere is elismerte. Viszont, akkora baromságot még életemben nem pipáltam. Kék Bálna, Slender-ügy és most ez. Teresa Figaldo körlevele után nem röhögtem ennyit.
Sokak szerint a két ceruzát, vagy tollat,akármi is legyen de nem a démoni erők mozgatják, szimplán csak a gravitáció. Akik be tudnak dőlni az ilyen igencsak meggyőző videóknak,hamar buzdítom az ellenkezőjére.
Külön siralom, hogy ez évben valamikor érkezik belőle a mozifilm.
Az sem lep meg, hogy a slenderman köré már konkrét tábor állt az ilyenekből, creepypasta, játékok tömkelege, sőt még filmek, és 2018-ban startoló horror is kering az imbd oldalán.

Ennyi voltam mára, köszön a figyelmet. 

Kellemes rettegést! Vigyázzatok a tükrökkel, a következő cikkben elmondom, pontosan miért is.










Ebben a kategóriában még:

5 Hozzászólás

  1. A késelős kislányokról nemrég láttam egy dokumentumfilmet és kicsit megdöbbentem o.O szörnyű dolgok ezek! Viszont a cikk jó lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is rendesebben utánanéztem, mikor írtam a cikket, hogy mi a franc van. Elég kemény.
      Köszönöm szépen, és azt is, hogy olvastad :)

      Törlés
  2. Sajnos még csak most jutottam el odáig, hogy kommentáljak a cikkedhez, pedig már napokkal ezelőtt elolvastam. Atyaég! :O Mindkét urban legend ismerős számomra, de a Slender utasításainak engedelmeskedő lányok története teljesen új volt. És persze ilyenkor kattog az agyam, hogy mi van, ha a két csaj csak erre hivatkozva védekezett? Slenderre hivatkozva akarta enyhíteni a bűne súlyát (mintha egy ilyen brutális gyilkosságon lehetne bármit is enyhíteni...)?

    Hihetetlen cikk volt, Ash, köszönöm a jelölést molyon! Nagyon magas volt a What-The-Fucktor. :D

    Sol

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj!! De örülök, hogy írtál, sőt még el is olvastad :) Köszönöm a dicséretet, a következő cikk is hasonlóképp keméy lesz a témában :)
      Ölel,
      Ashie

      Törlés
    2. Már miért ne olvastam volna el? :D

      Törlés